Projecten

Renovatie Poortgebouw RK Begraafplaats Helmond

renovatie poortgebouw

Renovatieproces poortgebouw

Recentelijk hebben wij het monumentale poortgebouw van RK Begraafplaats van RK Parochie H. Lambertus aan de Molenstraat in Helmond gerestaureerd. Hieronder treft u een overzicht van het renovatieproces met afbeeldingen en filmopnamen.

  1. Opname werkzaamheden
  2. Verwijderen en herstellen van hout
  3. Maken mal en herstellen van gestucte gewelf
  4. Trekken van lijsten met de gipsspuit
  5. Afronding werk en afbouw stijger

Fotoreportage renovatieproces

1. Opname werkzaamheden
opname werkzaamheden 1

2. Verwijderen en herstellen van hout
Meer weten

Guirlandes Herengracht te Amsterdam

Een pand aan de Herengracht met op de gevel 2 guirlandes en boven zijn voordeur een prachtige afbeelding van Sint Joris en de Draak met daaronder een korte guirlande, de nieuwe buurman wilde op zijn gevel ook deze guirlandes hebben en via zijn aannemer Bouwbedrijf Cuppens uit Nijmegen kwamen ze bij mij terecht. Er werden kisten op de gevel geschroefd waarin silliconen werd gegoten voor een silliconen mal en zo kist voor kist naar boven gewerkt 7 stuks in totaal na verwijderen werden ze in de werkplaats volgestort met gietbeton op kleur wit zodat ook schilderen niet meer nodig was Meer weten

Monumentaal plafond Willem 2 straat Tilburg

Een monumentaal plafond waaronder in de jaren ’60 een ‘modern’ zachtboardplafond is gemaakt . De gebruiker/eigenaar wilde het weer in originele staat hebben. Door middel van zinken mallen silliconen mallen en gipsen steunmallen te maken van wat er nog aanwezig was is dit allemaal onzichtbaar hersteld.

 

Meer weten

Boerenbond Museum

Restauratie van het Boerenbond Museum te Gemert. De gewelven op wilgentenen zijn gestuukt met kalkmortel. De wanden met de korte rei dicht geschuurd en met kalk gepleisterd en gekwast.

Meer weten

Joodse Synagoge

Restauratie van pand aan de Deken van Miertstraat te Veghel. Bestaand stucwerk is verwijderd en opnieuw uitgevoerd met kalkcement mortel K13 afgewerkt.

Meer weten

Restauratie Bartholomeuskerkje

Restauratie van het Bartholomeuskerkje te Beek Ubbergen. Aan de binnenzijde de wanden schoon gebikt en met het milieuvriendelijke pleisterproduct Jahn M60 vertint, beraapt en netjes dicht geschuurd.

Meer weten

Kerk Beek Ubbergen

Wanden kaal gebikt en met het milieuvriendelijke pleisterproduct Jahn M60 vertint en beraapt.

Meer weten

Restauratie molen Liessel

Restaureren van de molen te Liessel. Bewerking slempen met schuurkalk, witte cement en wat lijm.

Meer weten

Restauratie molen Budel

Bewerking van de molen te Budel, geraapt en kalkmortel aangebracht met handveger.

Meer weten

Restauratie Kildonkse molen

Restauratie van de Kildonkse molen in Heeswijk-Dinther. De buitenzijde is met Strikolith K13 afgewerkt, de binnenzijde met K13 geslempt. Meer weten