Het stucwerk aan de buitenkant van een pand wordt door de jaren heen aangetast door invloeden van buitenaf, zoals regen, sneeuw, wind en roet. Met als gevolg dat het stucwerk langzaam beschadigt. Het stucwerk kan hierdoor soms best een opknapbeurt gebruiken. Door het stucwerk buiten opnieuw te laten stuken, geeft u de buitenkant van het pand een nieuwe look of krijgt het pand weer haar originele uitstraling terug. Het buitenwerk opnieuw laten stuken heeft nog een ander groot voordeel, het vormt namelijk een extra isolatie. Stukadoorsbedrijf De Haas heeft jarenlange ervaring met stuken of herstellen van buitenmuren, zoals het overtrekken van craquelé in monumentale gevels.

Werkwijze stucwerk buiten

Voordat wij het stucwerk buiten onder handen nemen, maakt Stukadoorsbedrijf De Haas altijd eerst een afspraak met u. Zo kunnen wij het huidige stukwerk goed onder de loep nemen en bepalen zij de conditie waarin de muren verkeren. Ook wordt zo inzichtelijk in welke mate de buitenmuren bestand dienen te zijn tegen invloeden van buitenaf. Tijdens deze afspraak worden ook de wensen van de klant in kaart gebracht, zodat wij een gedegen advies uit kunnen brengen voor het nieuwe stucwerk. Dit advies is van groot belang. Het stucwerk bepaalt namelijk niet alleen de (nieuwe) stijl van de buitenmuren, maar ook de mate van isolatie..

Kwaliteit staat voorop

Een prachtig, nieuw gestucte buitenmuur is een lust voor het oog, alleen vanuit een technische oogpunt staat de kwaliteit van ons stucwerk altijd voorop. Wij werken dan ook met de beste materialen, zoals met Jahn M60 mortels bij het herstel van gewelven of het overtrekken van craquelé bij authentieke gevels. Zo krijgt het stucwerk niet alleen de gewenste uitstraling, maar wordt het ook optimaal beschermd tegen invloeden van buitenaf.

Het Neerlandsch Stucgilde

Stukadoorsbedrijf De Haas is lid van het Het Neerlandsch Stucgilde. Bij het Neerlandsch Stucgilde zijn stukadoorsbedrijven aangesloten die kennis en kunde hebben bewezen op het gebied van restauratie- en decoratiestucwerk. De doelstelling van het Stucgilde is het bevorderen van de kwaliteit van restauratief en decoratief stukadoorswerk en het onderling uitwisselen van bij de Gildeleden aanwezige expertise, en vak- en materiaalkennis.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van uw buitenstucwerk? Neem dan contact met ons op.