authentiek tot modern stucwerk

Specialistische stucwerk

  • Monumentale panden
  • Jaren dertig woningen
  • Pakhuizen
Stucwerk herstellen

Monumentale panden, jaren dertig woningen of pakhuizen zijn vaak aangekleed met prachtig versierde gevels, ornamenten en plafondlijsten. Hoe voorzichtig u ook omgaat met het stucwerk, door de jaren heen wordt het stucwerk aangetast door invloeden van buitenaf.

Door stucwerk tijdig te herstellen, blijft de aantasting minimaal. Stukadoorsbedrijf De Haas is specialist in het herstellen van stucwerk. Van restauratiewerkzaamheden, het vervaardigen van plafonds in authentieke stijl, het handmatig trekken van plafondlijsten, gieten van ornamenten tot aan het herstellen van modern stucwerk.

Wij kunnen stucwerk herstellen op ambachtelijke wijze, waardoor wij het prachtige stucwerk weer in haar (eeuwen)oude glorie herstellen.

Werkwijze stucwerk herstellen

Tijdens het stucwerk herstellen maken wij graag eerst een persoonlijke afspraak. Zo worden uw wensen inzichtelijk voor ons. Tegelijkertijd kunnen wij dan zorgvuldig het huidige stucwerk bekijken en bepalen welke herstelwerkzaamheden en materialen ingezet moeten worden om het stucwerk optimaal te herstellen. Stukadoorsbedrijf De Haas gebruikt bij het herstel van stucwerk vaak hydraulische kalkmortels, zoals Tubag, Bofimex en Khalix. Deze kalkmortels zijn onmisbaar bij vakkundig restauratie van oude panden met vochtige en zoutbelaste muren. Wij werken dan ook graag met natuurlijke hydraulische kalk als pleistermateriaal of betonvervanger. Dit bindmiddel lijdt niet onder het vocht in oude muren, maar onttrekt dit zelfs. Een perfect middel dus voor het herstel van stucwerk in gebouwen zoals kerken, kloosters en oude molens waar veel vocht in de muren is getrokken.

Herstelwerkzaamheden

Bij de herstelwerkzaamheden verwijdert Stukadoorsbedrijf De Haas eerst met zorg het huidige stukwerk, waarna het oude stucwerk kundig wordt gerepareerd en hersteld. Onze specialisatie? Het herstellen van monumentale plafonds, ornamenten en plafondlijsten, waarbij onze vakmensen mallen van hout en zink, gips of rubber gebruiken. Een vak apart.

Het Neerlandsch Stucgilde

Stukadoorsbedrijf De Haas is lid van het Het Neerlandsch Stucgilde. Bij het Neerlandsch Stucgilde zijn stukadoorsbedrijven aangesloten die kennis en kunde hebben bewezen op het gebied van restauratie- en decoratiestucwerk. De doelstelling van het Stucgilde is het bevorderen van de kwaliteit van restauratief en decoratief stukadoorswerk en het onderling uitwisselen van bij de Gildeleden aanwezige expertise, en vak- en materiaalkennis.