authentiek tot modern stucwerk

Specialistische stucwerk

  • Monumentale panden
  • Jaren dertig woningen
  • Pakhuizen
stucwerk repareren

Na verloop van tijd kunnen er kleine scheurtjes, scheuren of zelfs gaten in het originele of nieuwe stucwerk ontstaan. Door invloeden van buitenaf en de werking van het gebouw, ontstaan beschadigen in het stucwerk. In veel gevallen zijn deze beschadigingen zelfs niet te voorkomen, zoals bij monumentale panden. Stucwerk is zacht, waardoor de kans op beschadiging in de wanden en hoeken ook aanwezig is. Het stucwerk heeft hierdoor soms een opknapbeurt nodig. Stukadoorsbedrijf De Haas is gespecialiseerd in stucwerk repareren, van authentiek tot modern stucwerk. Wij helpen u graag met deze klus.

Werkwijze stucwerk repareren

Stucwerk kan op verschillende manieren zijn beschadigd. Veelvoorkomende beschadigingen van stucwerk zijn:

  • Kleine scheurtjes (haarscheurtjes)
  • Grote scheuren of gaten
  • Scheuren in hoeken

Elke ondergrond en beschadiging is anders, waardoor het reparatiewerk telkens om een andere aanpak vraagt. Wij bekijken daarom altijd eerst het huidige stucwerk, voordat zij beginnen met het repareren van beschadigingen. Bij het repareren van scheurtjes, grote scheuren of gaten is de keuze voor de juiste mortel erg belangrijk. Wij besteden hier dan ook veel aandacht aan, om zodoende het gewenste resultaat te kunnen garanderen.

Stucwerk reparen aan plafonds

Doordat u vaak niet goed bij het plafond kunt komen, zijn beschadigingen in (historische) plafonds in veel gevallen zelf moeilijk te herstellen. Stukadoorsbedrijf De Haas heeft de materialen in huis om diverse soorten plafonds te kunnen repareren. Dankzij de vakkennis en ervaring repareren wij van monumentale plafondlijsten, gevels tot nieuwe muren. Wij helpen u dan ook graag bij het repareren van uw stucwerk.

Het Neerlandsch Stucgilde

Stukadoorsbedrijf De Haas is lid van het Het Neerlandsch Stucgilde. Bij het Neerlandsch Stucgilde zijn stukadoorsbedrijven aangesloten die kennis en kunde hebben bewezen op het gebied van restauratie- en decoratiestucwerk. De doelstelling van het Stucgilde is het bevorderen van de kwaliteit van restauratief en decoratief stukadoorswerk en het onderling uitwisselen van bij de Gildeleden aanwezige expertise, en vak- en materiaalkennis.